Våra lösningar

Tre affärsenheter – en flexibel lösning

ViaCon erbjuder helhetslösningar som omfattar allt från konstruktion till teknisk rådgivning och leverans. ViaCon är uppdelat i tre olika affärsområden som erbjuder lösningar inom broar och kulvertar, geoteknik samt dagvattenhantering. Lösningsportföljen ger flexibilitet att konstruera och genomföra infrastrukturprojekt som går snabbt att bygga och är konstruerade för att hålla.

Snabbhet
Utnyttja snabbheten hos lätta, modulära material och snabbare projektavslut (dagar, inte månader) samt mindre störningar på byggarbetsplatserna.
Hållbarhet
Hållbarhet blir en naturlig del av konceptet genom fokus på montering på plats, lätta komponenter, 100 % återvinningsbara material samt förnybarhet och cirkularitet.
Besparingar
Kostnads- och tidsbesparingarna kan bli betydande tack vare kortare konstruktionstider, enklare transporter och längre livslängd när projektet är slutfört.
Lösningar, inte bara produkter
Få en heltäckande projektering, planering och leverans med kompletta ViaCon-lösningar som erbjuder mer än bara produkter och komponenter.

Våra lösningsområden

Vi fokuserar på att ta fram olika lösningar som tillgodoser våra kunders behov inom olika branscher, bland annat vägbyggen, järnvägar, skogsbruk, kust- och vattenvägsteknik, gruvdrift, flygplatser, bygg- och industriområden och jordbruk.

Image link
Bridges & Culverts Solutions
I vårt utbud av robusta, kostnadseffektiva och hållbara konstruktionsalternativ för broar och vägtrummor ingår konstruktion, återuppbyggnad och relining av kulvertar, broar, viadukter, planskilda korsningar, viltövergångar och tunnlar.
Image link
GeoTechnical Solutions
Våra lösningar för geotekniska projekt omfattar allt från markförstärkning till deponier. Vi erbjuder produkter som involverar geosyntet, geotextil, geogrids, gabioner, stödmurar, geomembran, med mera.
Image link
StormWater Solutions
Vi hjälper dig att möta utmaningarna med dagvattenhantering, med allt från lagring till infiltration, dränering och rening av förorenat avloppsvatten. Våra erbjudanden sträcker sig ända till olje- och sandavskiljning, retentionstankar, infiltration och brandvattentankar.